Några ord från CEO Brian Djernes

I vår vardag överöses vi med ord som klimatförändringar, hållbarhet och FN:s världsmål. Den stora uppmärksamhet som ägnas dessa områden har inneburit att kunderna har fått nya förväntningar och ställer krav på de företag som de väljer att handla med. Det har påverkat även oss.

Men även om det låter nytt och trendigt är det inte alls nytt för Cane-line eller mig. Jag har alltid känt ett ansvar för hur vi väljer att göra affärer, och därför har hållbarhet varit en helt naturlig aspekt i alla steg av produktionen.

Jag är stolt över våra certifieringar, ISO14001 och SMETA, som hjälper oss att bli ännu bättre inom två områden som jag värderar högt: socialt ansvar och miljö. Det är lika bra att erkänna det, ingen är felfri eller perfekt. Men med rätt miljöpolicy bidrar vi till att sätta upp mål och ramar för var och hur vi kan förbättras.

För mig räcker det inte med miljövänligt materialval och återvunna material. Jag tycker att det är viktigt att producera i material som skapar bra produkter som håller säsong efter säsong. På Cane-line strävar vi efter att producera möbler som håller i många säsonger, både när det gäller design och materialval. Det är bra för miljön.

Jag hoppas att du vill lära dig mer om vår CSR-policy, vårt arbete med FN:s världsmål och våra andra initiativ. Vi vill visa hur man kan driva en sund verksamhet med fokus på socialt ansvar och omsorg om miljön. Och förhoppningsvis får du också lära dig om materialval och hur ny teknik kan bidra till att skapa bättre möbler som håller längre. Läs mer på bloggen här.

Trevlig läsning – vänliga hälsningar

Brian Djernes